Передплата 2024 ВЗ

Прем‘єр Британії буде боротися проти путіна

  • 31.12.2022, 11:45
  • 698

У своєму першому новорічному зверненні на посаді прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунак пообіцяв продовжити підтримку України

Ріші Сунак. Фото із мережі
Ріші Сунак. Фото із мережі

«Щойно ми оговталися від безпрецедентної глобальної пандемії, росія розпочала варварське та незаконне вторгнення в Україну. Це мало глибокий економічний вплив по всьому світу, від якого не застрахована і Велика Британія», — наголосив Сунак.

«Я знаю, що багато хто з вас відчув цей вплив на собі. Саме тому наш уряд ухвалив важкі, але справедливі рішення, щоб взяти під контроль запозичення та борг. І саме завдяки цим рішенням ми змогли допомогти найбільш вразливим верствам населення в умовах зростання вартості рахунків за енергоносії», — додав він.

Сунак зазначив, що за три місяці роботи його уряд суттєво підтримував систему охорони здоров’я, а також боротьбу з нелегальною міграцією та зловживання процедурою надання притулку.

«Я не збираюся робити вигляд, що всі наші проблеми зникнуть. Але 2023 рік надасть нам можливість продемонструвати найкраще, що є в Британії, на світовій арені, продовжуючи стояти разом з нашими українськими друзями проти жорстокості путіна та захищаючи свободу і демократію скрізь, де ми вважатимемо, що вони перебувають під загрозою», — наголосив Сунак.

У новорічному зверненні він також згадав прийдешню коронацію Чарльза ІІІ, зауваживши, що Велика Британія «об'єднається з гордістю довкола всього, що робить цю країну величною».

Схожі новини