Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Британія передала Україні техніку для розмінування

  • 30.12.2022, 09:50
  • 661

Велика Британія передала Україні понад 1000 металошукачів VALLON та 100 комплектів для знешкодження бомб

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це йдеться у повідомленні британського уряду.

Це постачання є останнім у межах тривалої підтримки, яку Велика Британія надавала Україні протягом 2022 року, і яка буде й у 2023 році.

«Використання рф наземних мін та націленість на цивільну інфраструктуру засвідчують жахливу жорстокість путінського вторгнення. Цей останній пакет підтримки Великої Британії допоможе Україні безпечно розміновувати землю та будівлі, повертаючи свою законну територію» — заявив міністр оборони Британії Бен Воллес.

VALLON може допомогти військам долати мінні поля і розчищати безпечні маршрути на дорогах і стежках. Він також може допомогти забезпечити очищення цивільної інфраструктури і будинків від вибухонебезпечних предметів, що дозволить людям безпечно повернутися до своїх домівок.

Набори для знешкодження бомб призначені для зняття з озброєння підривників від російських бомб, боєприпасів і саморобних вибухових пристроїв, що не вибухнули.

Це обладнання для знешкодження вибухонебезпечних предметів є одним з найновіших серед того, яке Велика Британія передала Україні на підтримку її боротьби проти російського незаконного вторгнення.

У британському уряді також зазначили, що Велика Британія першою країною у Європі надіслала військову допомогу Україні, відправивши тисячі протитанкових ракет NLAW на початку 2022 року.

Відтоді Королівські військово-повітряні сили здійснили понад 240 польотів, щоб доставити тисячі тонн військової допомоги від Великої Британії та міжнародних партнерів: від сучасних ракет до одягу для підтримки військ в умовах суворої зими.

Схожі новини