Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Купівля нерухомості у Львові: огляд районів, порівняння цін та корисні рекомендації

  • 16.12.2022, 16:45
  • 1 091

Вимушений переїзд до іншого міста — проблема, з якою зіткнулися багато мешканців України. Одним із актуальних варіантів стала купівля квартири у Львові — великому та затишному місті, яке зваблює чудовою інфраструктурою та близькістю до кордону з Європою. Детальний огляд ситуації на ринку нерухомості та порівняння житлових районів допоможе ухвалити підсумкове рішення, зробити правильний вибір.

Вторинна чи первинна нерухомість

Навесні та на початку літа спостерігався спад цін на житло. Це стосувалося як первинного, так і вторинного ринку. Оцінивши ситуацію, більшість власників ухвалили рішення «притримати» наявні об'єкти, знявши їх із продажу. Кількість оголошень значно скоротилася. Але поступово розцінки за 1 м2 повернулися на колишній рівень: продаж квартир у Львові потішить великою кількістю доступних пропозицій, що дозволить підібрати оптимальний варіант. У виборі між новобудовами та «вторинкою» варто враховувати такі нюанси:

Первинний ринок — це комфорт, престиж та покращені житлові умови. Однак за це доведеться заплатити тривалим очікуванням: дочекатися завершення будівництва об'єкта, а також подальших ремонтних робіт. Цей варіант оптимальний як інвестиція. Згодом ціна на готові об'єкти в новобудовах лише зростатиме, що підтверджують і поточні показники.

Готові до заселення первинні об'єкти — чудове вкладення. Швидке оформлення документів, юридична чистота, комфортабельні умови для проживання. Вартість вища, ніж при купівлі об'єкта на стадії будівництва, але при цьому будь-які ризики зведені до мінімуму.

Вторинна нерухомість — «в'їжджай і живи». Одразу після оформлення документів новий власник може обживатися у квартирі. Згідно зі статистичними даними, пальму першості за останні місяці займає житло економкласу. Саме на вторинному ринку можна підібрати недорогий, але комфортабельний об'єкт.

Остаточне рішення залежить лише від особистих уподобань майбутніх власників, а також від їхньої готовності витрачати час на очікування завершення будівництва та ремонтних робіт. Щоденний моніторинг доступних пропозицій допоможе знайти ідеальну квартиру, яка влаштує покупця за всіма пунктами.

В якому районі купити квартиру у Львові

За останні роки місто змінилося і продовжує розвиватися. Більшість районів облаштовані, мають добре розвинену інфраструктуру. Згідно з відгуками мешканців Рівного, для покупки нерухомості варто розглянути такі райони міста:

Центр. Розваги, ресторани, торгові центри, пам’ятки архітектури та основні визначні пам’ятки — все це у кроковій доступності. Для тих, хто веде активний спосіб життя, це оптимальний варіант — і не доведеться витрачати час і гроші на поїздки.

Галицький. Згідно з опитуваннями, 15% мешканців міста голосує саме за цей район як найкращий для життя. Вибір об'єктів нерухомості широкий та різноманітний, ціни на середньому рівні. Дитячих навчальних закладів та медичних закладів — більш ніж достатньо, як і зелених зон, які чудово підходять для піших прогулянок.

І центр, і спальні райони незмінно затребувані — будь-яка квартира обов’язково знайде свого покупця. Тому придбання нерухомості стане гарним вкладенням незалежно від мети покупки: для особистого проживання або подальшого здавання в оренду.

Схожі новини