Передплата 2024 «Добра кухня»

«Госпіталь для порятунку військових немає аналогів у світі»

У ньому медики можуть одночасно надавати допомогу десятьом пораненим і стабілізувати стан понад 80 людей на добу

Фото автора та Альони Ніколаєвич
Фото автора та Альони Ніколаєвич

У Львові презентували унікальний мобільний госпіталь. На фронті госпіталь може одночасно надавати допомогу десятьом пораненим і стабілізувати стан понад 80 людей на добу. Цей шпиталь на колесах передали Командуванню Медичних сил ЗСУ. Вартість шпиталю — 150 тисяч євро. Його придбали за кошти німецьких благодійників та української діаспори. Шпиталь розробили для України німецькі інженери.

«Вивчивши потреби українських воїнів у найгарячіших точках, німецькі інженери та лікарі, серед яких і вихідці з України, створили мобільний шпиталь, аналогів якого нема у світі, — сказав на брифінгу голова Львівської ОВА Максим Козицький. — У ньому три операційні столи, п‘ять реанімаційних, стоматологія. Госпіталь може перебувати за кілька десятків кілометрів від зони, де тривають бої. Це дозволяє швидко надати пораненим першу медичну допомогу, стабілізувати їх стан і лише після того доправити у стаціонарні госпіталі. Така практика допомагає врятувати значно більше життів і збільшує шанси уникнути важких наслідків для здоров‘я госпіталізованих».

Шпиталь має спеціальний генератор, який може працювати в умовах виключення електрики у прифронтових зонах. Шпиталь працюватиме за двадцять кілометрів від зони гарячих бойових дій.

Схожі новини