Передплата 2024 «Добрий господар»

У ЄС можуть запровадити санкції проти російського виробництва БПЛА, — Bloomberg

  • 06.12.2022, 13:30
  • 660

У новому пакеті санкції Європейського союзу проти рф може бути обмеження щодо російської галузі виробництва БПЛА

БПЛА. Фото ілюстративне із мережі
БПЛА. Фото ілюстративне із мережі

Отож, у новому пакеті антиросійських санкцій, який ЄС планує затвердити вже наступного тижня, можуть бути обмеження щодо російського виробництва безпілотників.

Також ЄС планує обмеження на інші технології та компоненти, які використовує рф у військових цілях, а також заходи, спрямовані на подальші послуги, інвестиції, російські ЗМІ та фінансовий сектор.

У дев’ятий для ЄС пакет санкцій проти рф з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну також увійдуть приблизно 180 фізичних та юридичних осіб до списку санкцій блоку.

Відомо, що новий пакет санкцій офіційно запропонують і обговорять цього тижня, і мета полягає в тому, щоб затвердити заходи до зустрічі лідерів ЄС у Брюсселі наступного тижня. Як відомо, для ухвалення санкцій ЄС потрібна підтримка всіх держав-членів, і якщо немає одностайності, то обмеження можуть змінитися.

Упродовж кількох тижнів рф використовувала дрони для нападу на енергетичну та цивільну інфраструктуру України, зокрема — за допомогою безпілотних літальних апаратів, отриманих з Ірану.

Численні звіти свідчать про використання американських і європейських компонентів як у російських, так і в іранських безпілотниках.

Однак росія та Іран спростували використання іранських безпілотників в Україні.

Схожі новини