Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Маленькі «поспішайки»: у Львівському перинатальному центрі виходили понад 450 передчасно народжених діток

  • 29.11.2022, 17:45
  • 638

З 24 лютого у Центрі допомогли понад 450 передчасно народженим дітям

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

«Ми забезпечуємо комплексний підхід від відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених до 2-го етапу виходжування та медичної реабілітації передчасно народжених та малих дітей в межах однієї установи», — розповіла директор Львівського обласного клінічного перинатального центру Марія Малачинська.

Також за необхідності у Центрі діє неонатологічна бригада на реанімобілі оснащеному найсучаснішим обладнанням. Це дає змогу доставляти «поспішайок» навіть з найвіддаленіших районів Львівщини до перинатального центру.

«Недоношені діти, особливо ті, які народилися дуже рано, часто мають складні медичні проблеми. Ускладнення, які супроводжують цих дітей відрізняються. Та чим раніше дитина народиться, тим вищим є ризик ускладнень. Заходи реанімації та терапії відіграють важливу роль у житті таких дітей. Тому завдання медиків полягає в підтримці найбільш вразливих недоношених дітей, надати їм швидку, якісну та фахову допомогу. Адже „поспішайки“ вже задали свій темп і ми повинні допомогти їм отримати найкращий старт у житті», — зазначив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА Орест Чемерис.

Схожі новини