Передплата 2024 ВЗ

Львівські лікарі встановили біонічну руку бойовому медику (ВІДЕО)

  • 28.11.2022, 12:45
  • 675

Дмитро втратив праву руку на фронті, та вже за тиждень повернеться туди з біонічним протезом

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Про це повідомило Перше медичне об`єднання Львова.

Протез встановили у Національному реабілітаційному центрі «НЕЗЛАМНІ».

Дмитру — 27. Він — ортопед-травматолог. Допомагати пораненим — це його поклик і фах. У лютому, коли росія вдруге напала на Україну, хлопець працював у столичній лікарні. Він — грек. До Києва приїхав навчатися і тут залишився. Відтак спершу рятував поранених на Київщині, після її звільнення — поїхав на передову.

Майже дві сотні бійців: таку кількість наших захисників і захисниць медик з командою встигли евакуювати з поля бою до червня. Тоді до них приєднався Дмитро.

Руку хлопець втратив під час чергової спецоперації. Деталей нас попросили не розголошувати. Про те, що правої кисті у хлопця більше немає, він зрозумів лише в лікарні.

«Мене тримають дві медсестри, а я куксою б’ю об стінку і кричу», — такою була Дмитрова перша реакція на травму.

Для молодого лікаря вона означала кінець: ортопед-травматолог більше ніколи не візьме до рук скальпеля. Це кінець кар'єри і, як тоді здавалося, життя.

Загалом, аби врятувати м’язи передпліччя та довжину кінцівки, Дмитрові зробили п’ять операцій у трьох різних містах. За цей час він встиг одружитися і точно вирішив: щоб далі жити та захищати Батьківщину, йому потрібен найкращий протез. Саме по нього хлопець приїхав у Національний реабілітаційний центр «НЕЗЛАМНІ» Першого медоб'єднання Львова.

Протезисти встановили медику біонічну кінцівку українського виробника Esper Bionics. Її для хлопця придбала ІТ- компанії Symphony Solutions. Він — другий, хто отримав такий протез у Центрі «НЕЗЛАМНІ».

Зараз Дмитро має реабілітацію та вчиться жити з «новою рукою». Хлопець дуже задоволений девайсом. З його допомогою він уже друкує смс в телефоні, бере горнятко з кавою чи дістає навушники. Більше того, через тиждень тимчасову конструкцію протеза замінять на постійну, і Дмитро знову поїде на передову, боротися за життя наших захисників і захисниць. Хлопець переконаний: біонічна кінцівка допоможе повернутися до лікарської практики та врятувати ще не одну сотню життів.

Схожі новини