Передплата 2024 «Добре здоров’я»

московська церква має розкрити свою правдиву назву: заява

  • 25.11.2022, 18:20
  • 719

«Європейська Солідарність» вимагає термінового розгляду Конституційним Судом рішення щодо реалізації Закону України, за яким московська церква має розкрити свою правдиву назву

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

Уже понад три з половиною роки Конституційний Суд України розглядає подання народних депутатів від уламків колишньої «партії регіонів» щодо конституційності закону, який зобов‘язує московську церкву в Україні зазначити у своїй назві правдиву приналежність — до москви.

Актуальність цього закону і неухильного його виконання доведена життям. Повномасштабна російська агресія викрила численні випадки співпраці з ворогом, зрадництва, поширення російської пропаганди з боку священників і ієрархів московської церкви.

Неможливо приховати факти здачі цілих єпархій рпц, агітації за «русскій мір» і «русскоє оружіє», втечі ієрархів-колаборантів до росії, співучасті у викраденні людей, доносів на українських патріотів і ветеранів, священників Православної Церкви України та інших злочинів.

Обшуки, проведені у віддалених від фронту монастирях і єпархіях, і зокрема у Києво-Печерській Лаврі, підтвердили наявність там російських агітаційних матеріалів, спрямованих на розкол українського суспільства, перебування підозрілих осіб.

Ці факти підтверджують: колаборація з окупантом — це не поодинокі випадки, а системне явище. І це явище не знаходить оцінки у керівництва московської церкви в Україні. Навпаки, бачимо спроби виправдати подібну діяльність, щонайбільш — замовчати її.

Спроби замаскувати приналежність до москви не мають успіху — за церкву говорять справи.

Тому виконання Закону щодо правдивого найменування московської церкви стало би суттєвим кроком до позбавлення її впливу на українців.

Просимо Конституційний Суд України терміново розглянути відповідне подання і ухвалити будь-яке рішення, яке бачитимуть належним судді. Ухвалення рішення розблокувало б виконання Закону і відібрало у нерадивих чиновників відмовки для саботування його виконання.

Виконання цього Закону сприятиме очищенню України від щупалець «русского міра». Російська церква має бути заборонена в Україні - разом з її підрозділами і підпорядкованими організаціями.

Затягування з реалізацією цього Закону — це виконання сценарію росії і її 5-ї колони в особі забороненої опзж.

Ці уламки «партії регіонів», які блокують усі патріотичні ініціативи і ще донедавна відкрито вели російську пропаганду — повинні назавжди залишитись у минулому. Мають бути позбавлені участі в парламенті і місцевих радах, і вже ніколи не мати посад в Україні.

Як відомо, народні депутати від «Європейської Солідарності» також зареєстрували проекти законів: «Про забезпечення зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та діяльності релігійних організацій» (№ 8221) — про заборону в Україні рпц і підлеглих їй структур, а також про назви православних церков з урахуванням Томосу Вселенського Патріарха, і «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення юридичних наслідків для статусу народного депутата України, депутатів місцевих рад у зв’язку із ухваленням судом рішення про заборону політичної партії» (№ 8089) про позбавлення повноважень народних депутатів і депутатів місцевих рад від заборонених партій, їх люстрації.

Схожі новини