Передплата 2024 «Добра кухня»

Саакашвілі отруїли, — адвокат

  • 19.11.2022, 16:45
  • 1 326

Третього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі, який перебуває в ув’язненні, отруїли після арешту

Міхеїл Саакашвілі. Фото із мережі
Міхеїл Саакашвілі. Фото із мережі

Це підтвердила експертиза, заявив адвокат Саакашвілі Валерій Гелбахіані.

«Усі хвороби, які має Саакашвілі, всі симптоми, можуть бути викликані цим отруєнням. Він сам давно підозрював, що його отруїли. Інакше б його хвороби так не розвивалися», — наголосив Гелбахіані.

Подробиці, за словами адвоката, будуть через кілька днів.

Наразі Гелбахіані повідомив лише, що у висновку іноземної експертизи є список виявлених в організмі отруйних речовин.

Адвокат зазначив, що додаткове дослідження потрібне для того, щоб визначити терміни, коли відбулося отруєння — під час перебування у в’язниці або після переведення кілька місяців тому до клініки «Вівамед».

Мати Михайла Саакашвілі, Гіулі Аласанія, повідомила журналістам, що йдеться про підвищений вміст важких металів: ртуті, барію, талію.

Представники пенітенціарної системи поки не робили заяв у відповідь. Влада Грузії раніше неодноразово заявляла у відповідь на стурбованість сім'ї та адвокатів Саакашвілі, що стан здоров’я експрезидента у нормі, і йому надають всю необхідну допомогу у клініці.

Батько третього президента Ніколоз Саакашвілі днями закликав прихильників Михайла Саакашвілі вийти на акцію 20 листопада в Тбілісі з вимогою переведення його на лікування за кордон.

Саакашвілі, який після завершення свого президентського терміну у Грузії жив і працював в Україні, таємно повернувся до Грузії незадовго до першого туру муніципальних виборів восени 2021 року. Там його затримали та ув’язнили.

Стан здоров’я політика сильно погіршився після двох голодувань. Під охороною у тбіліській клініці «Вівамед» Саакашвілі перебуває із травня.

Схожі новини