Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Це жорстоко щодо тварин: Чарльз ІІІ заборонив подавати фуа-гра у королівських резиденціях

  • 19.11.2022, 20:30
  • 971

Король Великої Британії Чарльз ІІІ наказав не подавати більше у всіх монарших резиденціях фуа-гра — страву з качиної або гусячої печінки, приготування якої є етично сумнівним через жорстоке поводження з тваринами

Британський король Чарльз ІІІ. Фото із мережі
Британський король Чарльз ІІІ. Фото із мережі

Лист, який отримала організація «Люди за етичне поводження з тваринами» (PETA), підтверджує, що заборона на фуа-гра діє в усіх королівських резиденціях. Йдеться, зокрема, про Балморал, Сандрінгем, Віндзорський замок, замок Гіллсборо та Букінгемський палац.

«Відеозаписів болісного насильницького годування птахів достатньо, щоб викликати в будь-кого нудоту», — зазначила про це віцепрезидентка британського віддівлення PETA Еліз Аллен, закликавши інших наслідувати приклад Чарльза ІІІ.

Для виробництва фуа-гра качок і гусей годують надміру жирною їжею, поки їхня печінка не роздувається до розміру, вдесятеро більшого за норму, а потім птахів вбивають.

Британський король Чарльз — давній противник фуа-гра, вживання якого він заборонив у власних володіннях понад десять років тому. У Британії діє заборона на виробництво фуа-гра, але не на його продаж або імпорт.

Також відомо, що теперішній монарх Британії віддавна є прихильником екологічного способу життя й високих стандартів добробуту в сільському господарстві. Чарльз навіть заправляє машину біомасою і розмовляє із деревами, про що він розповів ЗМІ сам.

Схожі новини