Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Чехії хочуть нагороджувати подружні пари за вірність

  • 11.11.2022, 20:15
  • 678

Членкиня Сенату Чехії Їтка Чаланкова запропонувала запровадити сенатську нагороду подружнім парам, які зберігають вірність своїм партнерам

У Чехії пропонують нагороджувати подружні пари за вірність партнерам. Фото із мережі
У Чехії пропонують нагороджувати подружні пари за вірність партнерам. Фото із мережі

Ініціативу Чаланкової планують розглянути на першому засіданні підкомітету чеського Сенату з питань сім'ї, який збереться через два тижні.

«Ідея полягає у нагородженні подружніх пар за десятиліття спільного життя. Ми хочемо показати красу шлюбного союзу», — пояснила сенаторка, яка запропонувала запровадити нагороду.

Чаланкова поки що не придумала, як саме будуть відбирати кандидатів на нагороду і як «перевірятимуть» подружню вірність.

«Я думаю, що різні організації або муніципалітети будуть номінувати пари, які є гарним прикладом», — вважає вона.

Колега Чаланкової, сенаторка Даніела Коваржова, яка підтримує конституційне визначення шлюбу як союзу чоловіка і жінки, пропонує створити кілька видів меморіальних дошок для нагородження за вірність.

«Ідея полягає у нагородженні подружжя, яке може бути прикладом для інших: золоті, срібні та бронзові плакетки за вірність для подружніх пар, які прожили разом 70, 60 та 50 років. Підкомітет вшанує обрані пари та опублікує їхні життєві історії. У той час, коли всі б’ють по сім'ї і обожнюють всілякі надмірності, дуже важливо, коли офіційний державний орган заступається за тих, хто робить світ ще трішки нормальним», — запропонувала вона.

Чаланкова погоджується, однак не підтримує можливість вручення нагород цивільним партнерам (тобто — гомосексульним парам).

«Звичайно, ідея була не такою», — заперечила вона.

«Ми хочемо надати позитивний сигнал суспільству. У той час, коли рівень розлучень високий і мало пар одружуються, це необхідно», — переконана сенаторка.

Схожі новини