Передплата 2024 «Добрий господар»

росія більше не країна з ринковою економікою: деталі

  • 11.11.2022, 18:30
  • 801

США позбавили рф статусу країни з ринковою економікою

Фото умовне із мережі
Фото умовне із мережі

Про це заявили у Міністерстві торгівлі США.

відтак, США скасували статус, який надали рф два десятиліття тому. Він обмежував розрахунок антидемпінгових мит на російські товари.

У Міністерстві торгівлі США заявили, що його аналіз свідчить про те, що участь уряду в російській економіці призвела до викривлення цін і витрат, які, за даними відомства, неточно відображають, чи справедливо російські компанії встановлювали ціни на імпорт у США.

«Це рішення надає Штатам можливість застосувати повну силу антидемпінгового законодавства США для усунення ринкових спотворень, спричинених посиленням втручання російського уряду в їхню економіку», — йдеться у заяві Міністерства торгівлі США.

У 2002 році США надали росії статус країни з ринковою економікою, що стало важливим кроком для вступу рф до Світової організації торгівлі (СОТ) у 2012 році.

Минулого року Американська торгова палата в рф заявила, що росія зможе оскаржити будь-яке рішення США про позбавлення статусу ринкової економіки в СОТ, однак після вторгнення в Україну відносини рф із Заходом різко погіршилися.

Схожі новини