Передплата 2024 «Добра кухня»

Посол назвав умову візиту короля Чарльза в Україну

  • 07.11.2022, 11:30
  • 817

Король Чарльз із задоволенням прийняв запрошення від президента Володимира Зеленського і ймовірно приїде до України після перемоги над російськими окупантами

Про це повідомив посол України Вадим Пристайко.

«Король Чарльз із задоволенням прийняв запрошення від президента Зеленського. І я сподіваюсь, що ми зможемо це реалізувати. А для цього нам потрібна просто дрібничка — просто перемогти росіян. І ми з радістю будемо вітати його величність в Україні», — заявив дипломат в інтерв‘ю «Главкому».

За словами Пристайка, вся королівська родина, яка багато років стоїть осторонь від політики, висловилась про повну підтримку України.

«І те, що я зустрівся першим з іноземних дипломатів з королем Чарльзом, це було спеціально зроблено, щоб продемонструвати цю підтримку. Король, якщо можна сказати про його величність, дуже симпатична людина. У нас була дуже гарна бесіда. Як ви знаєте, він бував в Україні на відміну від багатьох членів королівської родини і знає про що говорить», — розповів посол.

Пристайко додав, що прем'єр Британії Ріші Сунак, може відвідати Україну раніше, ніж король Чарльз.

«Ми плануємо найближчим часом це зробити, але так, як і з Борисом Джонсоном, кожного разу це було таємно. Ми не хочемо, щоб наш друг постраждав від чергового російського бомбардування», — резюмував дипломат.

Схожі новини