Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Римі та Мілані організували демонстрації на підтримку України (ФОТО)

  • 05.11.2022, 19:15
  • 1 283

У Римі і Мілані організували багатотисячні акції під гаслом «Європа за мир» на підтримку миру в Україні

Мітинги в Італії. Фото La Stampa
Мітинги в Італії. Фото La Stampa

Акція «Європа за мир» у Римі розпочалася о 13.00 за місцевим часом з площі Республіки і рухається в напрямку Сан-Джованні.

На відкритті ходи прапор «Європа за мир» пронесли скаути та молодь зі Спільноти Святого Егідія, за якими йшли представники організацій, що її підтримують, та представники інституцій (мери, хоругви, президенти регіонів та провінцій).

На акції також чимало веселкових прапорів і баннерів.

Відомо, що у марші візьмуть участь приблизно 50 тисяч осіб. Зокрема, понад 500 груп. Йдеться про профспілки, громадські та релігійні об'єднання, Італійську мережу роззброєння, Спільноту Святого Егідія, «Надзвичайну ситуацію», Грінпіс, «П'ятниці заради майбутнього», «Сардини», а також асоціацію італійських партизанів ANPI.

Мітинг є неполітичним, проте на ньому є ліві партії. Зокрема — лівоцентристська «Демократична партія» (PD) та популістський «Рух 5 зірок» (M5S), лідери яких Енріко Летта та Джузеппе Конте, відповідно, беруть участь у заході.

Також тут є ті, хто, як Джузеппе Конте, вважає, що мир треба «будувати, розуміючи причини іншого, також беручи до уваги інтереси Росії», тоді як на демонстрації «Слава Україні» в Мілані, є ті, хто за те, «щоб підтримати український народ і його опір, щоб підтвердити, що мир не може бути досягнутий капітуляцією».

У цій ситуації Демократична партія вирішила розділитися і бути на обох маршах, незважаючи на те, що вона завжди підтримувала надання зброї Україні, на відміну від M5S.

«Щодо відправки зброї Києву, то ми досі займали лінійну позицію: допомагаючи Україні, допомагаємо Європі. Досі ми завжди так робили, тому щодо шостої партії зброї з Італії до Києва ми готові порозумітися з урядом» — заявила лідерка Демократичної партії Дебора Серраккіані, яка взяла участь в акції.

«Я чув, як міністр Крозетто сказав, що уряд готується здійснити шосту поставку зброї в Україну. Уряд не наважиться діяти без консультацій з парламентом, тим більше, що це уряд, який вже не є урядом національної єдності» — зазначив лідер M5S Джузеппе Конте, який проти постачання зброї Україні, але також бере участь в акції у Римі.

Схожі новини