Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Львівщині правоохоронці вдруге викрили зловмисника за підозрою у незаконному перевезенні чоловіків через кордон

  • 04.11.2022, 16:20
  • 587

Раніше суд обрав 63-річному підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави у 500 тисяч гривень. Зловмисник вніс заставу та взявся за старе

Мешканця Тячівського району Закарпатської області у повторному вчиненні того ж злочину викрили оперативні співробітники Львівського прикордонного загону спільно зі слідчими відділу поліції № 2 Львівського районного управління поліції № 1, за процесуального керівництва Жовківської окружної прокуратури.

У серпні правоохоронці вже повідомили зловмиснику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» ККУ. Під час досудового розслідування було встановлено, що підозрюваний організував переправлення через державний кордон України на територію Польщі військовозобов'язаних громадян України. Свої послуги він оцінював у суму від 2 до 3 тисяч доларів США. Зловмисниквиготовляв для «замовників» — чоловіків призовного віку, комплекти підроблених документів, які надавали їм можливість безперешкодно перетнути державний кордон України. Тоді суд обрав підозрюваному запобіжний захід — тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 500 тисяч гривень. Зловмисник вніс заставу та повернувся з місця тримання додому.

Згодом оперативники встановили, що чоловік й не думав виправлятися — за таку саму винагороду продовжував виготовляти «клієнтам» фіктивні тимчасові посвідчення військовозобов'язаного та довідки військово-лікарської комісії про непридатність до військової служби, що є підставою для перетину державного кордону України.

3 листопада під час санкціонованих обшуків за місцем проживання у нього були виявлені та вилучені комплекти підроблених документів та інші речові докази.

Наразі вирішують щодо повідомлення закарпатцю про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» ККУ. Санкція статті передбачає покарання — позбавлення волі від семи до дев’яти років з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до вчинення злочину. Також вирішують щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу — цього разу без можливості внесення застави.

Схожі новини