Передплата 2024 «Добра кухня»

Норвегія підвищує готовність своїх збройних сил через агресію росії

  • 31.10.2022, 17:45
  • 702

З 1 листопада Норвегія переводить своїх військових у стан підвищеної бойової готовності для посилення безпеки через війну рф проти України

Збройні сили Норвегії. Фото із відкритих джерел
Збройні сили Норвегії. Фото із відкритих джерел

Про це повідомив прем'єр-міністр Йонас Гар Стьоре.

«Це найгірша ситуація з безпекою за останні кілька десятиліть. Немає жодних ознак того, що рф поширює свою війну на інші країни, але зростання напруги робить нас більш вразливими до загроз, розвідувальних операцій і кампаній впливу», — наголосив Стьоре.

Відомо, що протягом останніх тижнів Сили оборони Норвегії посилили свою присутність та патрулювання навколо об'єктів критичної інфраструктури в Північному морі. Національна гвардія продовжуватиме захищати критично важливу інфраструктуру на суші разом з поліцією.

«Норвезькі збройні сили переходять на новий етап у своєму плануванні. Пріоритетними будуть завдання, які дають готовність до надзвичайних ситуацій тут і зараз. Не все, що робиться, є тим, чим здається, і не про все ми можемо говорити відкрито. Збройні сили мають уявлення про ситуацію, і ми зараз ставимо збройні сили в позицію, щоб вони могли впоратися з ситуацією з часом», — зазначив міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Також військово-повітряні сили скасували навчання зі своїми винищувачами F-35 у США, щоб бути на місці в Норвегії.

Норвегія є членом НАТО і межує з росією в арктичному регіоні. Норвегія наразі є найбільшим постачальником природного газу в Європейському Союзі, на частку якого припадає майже чверть усього імпорту ЄС після падіння російських постачань.

Схожі новини