Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині затримали податківця за продаж конфіденційної інформації про критичну інфраструктуру

  • 28.10.2022, 15:45
  • 1 576

Працівники Управління СБУ у Львівській області затримали посадовця Державної податкової служби України за продаж конфіденційної інформації щодо торгівлі нафтопродуктами

Фото СБУ Львівщини із затримання
Фото СБУ Львівщини із затримання

наразі триває розслідування щодо причетності до схеми інших працівників ДПС.

Про це повідомили у пресслужбі Управління СБУ в Львівській області.

Як встановили слідчі, посадовець Державної прикордонної служби отримував хабарі від замовників за передачу конфіденційної інформації.

«Пакет даних щодо одного підприємства він оцінив у 150 доларів. Туди входила інформація про обсяги імпорту та збуту нафтопродуктів, клієнтська база та інші конфіденційні відомості котрі зберігались лише у базі даних податкової», — йдеться у повідомленні.

Правоохоронці задокументували факти продажу кількох пакетів даних з конфіденційною інформацією. Також слідчим вдалось з’ясувати, що затриманий планував продати ще кілька «інформкейсів» на 1500 доларів.

Слідчі здійснили обшуки у приміщеннях ГУ ДПС у Львівській області та за місцем проживання посадовця і вилучили документи та комп’ютерну техніку. Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 (Одержання неправомірної вигоди службовою особою) ККУ. Суд обрав запобіжний захід: арешт із правом внесення застави.

За інформацією Львівської прокуратури, до схеми причетні й інші працівники Державної прикордонної служби. Таку діяльність податківці здійснювали систематично. Їх відсторонили від роботи. Наразі триває розслідування.

Схожі новини