Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Якщо буде необхідність, ми розгорнемо додаткові пункти обігріву, — очільник ДСНС на Львівщині

  • 28.10.2022, 15:05
  • 681

На Львівщині облаштовують пункти обігріву для населення

Юрій Кагітін. Фото ГУ ДСНС у Львівській області
Юрій Кагітін. Фото ГУ ДСНС у Львівській області

Як йшлося під час брифінгу першого заступника голови Львівської ОВА Андрія Годика та начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області Юрія Кагітна, у випадку проблем з опаленням у регіоні на Львівщині функціонуватимуть стаціонарні пункти обігріву.

За крайньої необхідності спільно із силами ДСНС в області будуть розгортати мобільні пункти обігріву. Вони будуть розташовані у різних районах області. За попередніми підрахунками, у них зможуть розмістити приблизно 70 тисяч людей.

«Відповідно до пропозицій органів місцевого самоврядування, під вказані потреби будуть використовувати об'єкти, як правило, соціальної інфраструктури, які вже частково обладнані та придатні для розміщення осіб, які будуть потребувати допомоги. Стаціонарний пункт обігріву повинен виконувати одночасно декілька функцій, зокрема, це укриття, обігрів населення, доступ до інтернету і, за необхідності, одержання першої медичної допомоги», — повідомив Андрій Годик.

Також в області можуть розгорнути мобільні пункти обігріву.

«Якщо буде необхідна допомога населенню, ми розгорнемо додаткові пункти обігріву. Будуть намети, в яких діятиме резервне джерело живлення, буде чай і можливість зарядити телефон. Чому ці пункти називаються мобільними, бо можемо впродовж певного часу їх передислокувати туди, де це найбільш необхідно», — розповів начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області Юрій Кагітін.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень