Передплата 2024 «Добрий господар»

«Добро дала держава»: адковат Богуслаєва про контракт з рф

  • 28.10.2022, 12:14
  • 1 093

Адвокат президента АТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва заявив, що на контракти щодо постачання двигунів, які потім опинилися в російських вертольотах, начебто дала добро держава

В’ячеслав Богуслаєв в суді. Фото rbc.ua
В’ячеслав Богуслаєв в суді. Фото rbc.ua

Адвокат Ярослав Волинець сказав, що питання про можливе оскарження рішення суду він узгоджуватиме з клієнтом пізніше. Правозахисник додав, що він може коментувати лише ті епізоди, які розглядалися у засіданні.

«Як пояснив мій клієнт, то по першому епізоду — розмови були, але поставок не було. Другий епізод — підтвердили фактично і прокурори, що не відбулись поставки», — зазначив Волинець.

Він сказав, що розмови першого епізоду нібито були про контракти, які укладені раніше: «Травневі та березневі розмови — про контракт 2021 року, а основні контракти взагалі 2008 року. „Мотор-Січ“ поставляє на росію багато-багато років. Ця ж справа — часів війни вже».

Волинець наголосив, що у 2021 році, попри війну, добро на контракт дала «держава Україна в особі державних органів». Він також наголосив, що слідчі нібито не надали доказів тому, що після поставки товару через «дружню для нас країну» — були перенаправлені в росію.

Також адвокат підтвердив наявність російського паспорта у клієнта, але зазначив, що не обговорював цю тему з ним.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що голову правління одного із найбільших запорізьких підприємств «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслаєва затримали силовики і під конвоєм його везуть до Києва. В СБУ повідомили, що затримали Богуслаєва за підозрою у роботі на рф. Пізніше СБУ опублікувала докази співпраці президента «Мотор Січі» Богуслаєва з рф.


Джерело: УП

Схожі новини