Передплата 2024 «Добрий господар»

Заступник голови Офісу президента їздить на позашляховику, який General Motors передав Україні для гуманітарних цілей: деталі

  • 28.10.2022, 09:05
  • 1 743

Кирило Тимошенко, заступник голови Офісу президента, їздить на гуманітарному авто від General Motors. Навесні компанія передала 50 таких автівок для евакуації людей із зони бойових дій і для гуманітарних місій

Заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко. Фото із мережі
Заступник голови Офісу президента України Кирило Тимошенко. Фото із мережі

Працівники ОПУ їздять на службових авто. На балансі автобази Державного управління справами, яке й опікується Офісом президента — більше сотні таких авто. Серед них — кількарічні «Кемрі», «Ленд Крузери», «Мерседеси» V250 і «Транспортери».

Заступник глави ОП їздить саме на тому позашляховику, який передали державі, йдеться у розслідуванні «Bihus.Інфо».

Авто почало з’являтися на відео заступника керівника Офісу президента навесні. Саме тоді американська компанія General Motors відповіла на заклик української влади та передала Україні 50 нових Chevrolet Tahoe.

Надалі ці автомобілі розподілили між різними установами, та щонайменше один позашляховик опинився в користуванні Державного управління справами, яке опікується Офісом президента.

Chevrolet Tahoe, який мали б використовувати для гуманітарних цілей, став службовим автомобілем Тимошенка.

«Я дійсно їжджу на «Шевроле Тахо», це автомобіль Державного управління справами, це не моя особиста автівка чи ще когось. Це на балансі держави, Державного управління справами, яке забезпечує автівками і Офіс президента, — пояснив ситуаціюТимошенко у розмові з Bihus.Info.

За його словами, понад 100 авто, які вже перебувають на балансі автобази ДУС, серед яких і кількарічні Toyota Camry та Land Cruiser, Mercedes V250, Volkswagen Transporter, недостатньо, тож передане General Motors авто було їм потрібне.

«На ньому вже наїздили близько 40 тис. км, їжджу разом зі співробітниками Офісу, регіонального департаменту, тому що ми намагаємося якомога швидше їхати на деокуповані території, щоб проконтролювати що там відбувається», — заявив Тимошенко.

Проблеми в тому, що авто, яке Україна просила в General Motors для одних цілей, використовують зовсім для інших на фоні суттєвого дефіциту транспортних засобів у військових, Тимошенко, за його ж словами, не вбачає.

«Ці „Шевроле Тахо“ неброньовані, тому я не бачу сенсу в тому, щоб їх передавати саме на фронт, це трохи інша автівка», — заявив заступник керівника Офісу президента.

Тим часом «збір на автомобілі для ЗСУ» нині є одним з найбільш поширених серед українців по всьому світу.

Схожі новини