Передплата 2024 ВЗ

«Маріуполь, Буча, Ірпінь, Ізюм тепер звучать так само страшно, як Биківня і Сандармох»

  • 27.10.2022, 12:50
  • 751

Петро Порошенко у роковини розстрілів українців в урочищі Сандармох пише, що Маріуполь, Буча, Ірпінь, Ізюм сьогодні звучать так само страшно, як Биківня і Сандармох

«Історія нас вчить, що росії ніколи не можна вірити. Минуло 85 років, як в урочищі Сандармох у Карелії відбулася одна з найбільших каральних операцій НКВС. І це місце навіки стало страшним символом Великого терору. Упродовж п’яти страшних ночей, з 27 жовтня по 4 листопада 1937 року, 1 111 в’язнів Соловецького концтабору були розстріляні сталінськими катами. Серед тисяч безневинних жертв НКВС у лісах Карелії знайшли свій останній притулок видатні представники української культурної та наукової еліти», — нагадав Порошенко.

«Пізніше всесвітньовідомий історик Роберт Конквест у книзі «Великий терор» напише: «Стара українська інтелігенція фактично була стерта з лиця землі», — пише п’ятий президент.

«Сьогодні кремль вчиняє новий терор проти України. Тільки тепер вже — проти всього українського населення. Підступно напавши на нашу землю, росія вбиває матерів, дітей, людей похилого віку та військових. Тероризує нас і весь світ голодом, ядерним зараженням та енергетичною кризою. Не пробачимо ніколи. росія понесе страшну відплату за геноцид українців. А на путіна та його злочинців чекає лава підсудних в Гаазі», — переконаний Петро Порошенко.