Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Президент Ізраїлю надасть США докази використання іранських безпілотників в Україні

  • 26.10.2022, 08:15
  • 615

Іцхак Герцог представить офіційним особам США на зустрічі у Вашингтоні в середу докази використання росією іранських безпілотників на війні в Україні

Офіс Герцога повідомив, що президент Ізраїлю поділиться фотодоказами того, що рф використовувала вдосконалені іранські безпілотники у своїх атаках на Україну.

Повідомляється, що співробітники ізраїльської служби безпеки за допомогою візуального аналізу встановили, що фрагменти безпілотників, використаних в Україні, ідентичні тим, які були розроблені в Ірані.

У заяві стверджується, що «незважаючи на заперечення Ірану і спробу приховати їхнє іранське походження шляхом додавання російських написів», очевидно, що частини безпілотників «ідентичні» іранським.

На фотографіях, якими Герцог, як очікується, поділиться з офіційними особами США, зображена іранська модель безпілотника Shahed-136, запущена під час навчань в Ірані в грудні 2021 року, і той самий дрон, збитий під час бойових дій в Україні.

Фотодокази показують, що безпілотники в Україні мають багато однакових характеристик, включно з їхньою структурою, розмірами та нумерацією.

У заяві президента Ізраїлю не уточнювалося, яким посадовим особам США буде представлено ймовірні фотодокази.

Він зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, який заявив, що іранські безпілотники викликають «жахливі» наслідки в Україні.

Схожі новини