Передплата 2024 ВЗ

Макрон закликав російську православну церкву протидіяти тиску влади

  • 24.10.2022, 19:30
  • 866

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що рпц дозволяє кремлю маніпулювати нею для виправдання війни в Україні

Президент Франції Еммануель Макрон. Фото із мережі
Президент Франції Еммануель Макрон. Фото із мережі

Про це Макрон, який перебуває в Італії, виступив з промовою на міжнародній конференції італійської Спільноти Святого Егідія, всесвітньої групи миру та благодійності.

Другий номер рпц, митрополит Антоній, сидів у першому ряду конференц-залу разом з іншими релігійними лідерами під час виступу Макрона.

Значну частину свого виступу на конференції, яка має назву «Заклик до миру», французький президент присвятив Україні.

«Релігійні лідери також відіграють роль опору, коли стикаються з безглуздістю цих подій. Ми добре знаємо, як православною релігією сьогодні маніпулюють ті, хто перебуває при владі в Росії, щоб виправдати свої дії. Тут потрібен опір» — сказав Макрон.

Він вважає, що опір означає «ніколи не виправдовувати, ніколи не потрапляти в пастку, не підтримувати політичні проєкти, які мають тенденцію заперечувати гідність кожної людини».

Після виступу Макрона російський митрополит Антоній відмовився від коментарів.

Глава рпц патріарх Кирил підтримав вторгнення рф в Україну. Його позиція також викликала непорозуміння з Ватиканом і спровокувала внутрішній бунт, який призвів до розриву зв’язків деяких помісних православних церков з рпц.

Наступного тижня Макрон має зустрітися з Папою Римським Франциском у Ватикані. Вони обидва мають закрити конференцію у Колізеї.

Схожі новини