Передплата 2024 «Добрий господар»

Лицарські обладунки змінив на сучасну «броню»

  • 19.10.2022, 22:00
  • 648

Одягти бронежилет та взяти до рук зброю Сергій вирішив з перших днів повномасштабного вторгнення на територію України. До якого підрозділу потрапить — не знав. Та й часу на той момент для вибору не було

«Мною не керувало бажання помсти, я просто зрозумів, що потрібен своєму народові. Я хотів поповнити лави тих, хто відстоює свободу та справедливість», — розповів Сергій Олійник.

Чоловік й гадки не мав, що буде у морських прикордонників. У мирному житті керівник театральної студії постановного бою. А сьогодні має відповідальну посаду в одному з підрозділів Морської охорони.

«Тепер мої обладунки не сяють на сонці, їх тепер замінив морський камуфляж», — каже він.

Дитинство та юність Сергія минули на Одещині, в місті Білгород-Дністровський. Звісно, з дитинства марив морем. Тож спочатку закінчив морський рибопромисловий технікум, а згодом морський технологічний університет в м. Керч. Працював у порту. Та згодом захопився театралізованими середньовічними боями.

У 2005 році чоловік вперше взяв участь у середньовічних баталіях, що відбувалися в Аккерманській фортеці. Це той час, який і став початком його захоплення постановним боєм й історичною реконструкцією. Тривалий час Сергій був учасником театральної студії «Вогні рампи», зіграв в багатьох виставах постановках: «Острів скарбів», «Бременські музики», «Пітер Пен» та багатьох інших.

Через дванадцять років чоловік стає керівником клубу артфехтування та постановного бою. Разом з учасниками якого бере участь у всеукраїнських та міжнародних середньовічних турнірах і фестивалях, займається організацією реконструкцій та фестивалів в Одеській області.

Завдяки історичним реконструкціям, глядачі та учасники знайомляться з етнографією різних народів, дізнаються історію становлення лицарства. Клуб «Доблесть», яким керує Сергій пропагує серед молоді ідею здорового способу життя, залучає молоде покоління до занять спортом, активного відпочинку і поглибленого вивчення історії.

«Від початку війни більшість учасників лицарського руху України стали до лав різних військових формувань для захисту нашої Батьківщини. Попри те, що середньовічні часи давно минули, лицарський кодекс не втратив своєї актуальності… Як писав Іван Франко: «Україна жде своїх лицарів духу», — зазначив Сергій Олійник.

Схожі новини