Передплата 2024 ВЗ

У Львові затримали чоловіка, який поширив у мережі відео ракетного обстрілу (ВІДЕО)

  • 12.10.2022, 15:20
  • 1 106

У Львові СБУ затримала чоловіка, який зняв та опублікував у мережі відео ракетного обстрілу критичної інфраструктури міста — енергетичного об`єкту

Скрін з відео Управління СБУ у Львівській області
Скрін з відео Управління СБУ у Львівській області

Про це повідомили в Управлінні СБУ у Львівській області.

Відео влучання ракети в енергетичний об`єкт 10 жовтня зняв та опублікував у мережі 45-річний львів`янин.

«На жаль, згодом, пропагандистські медіа використали його для спеціальних інформаційно-психологічних операцій проти України. Я усвідомив хибність дій, адже не мав наміру нашкодити Україні», — заявив затриманий.

Однак чоловіка можуть притягнути до адміністративної відповідальності, або правоохоронні органи обмежаться профілактичною бесідою.

«Кримінальний кодекс, а саме стаття 114−2, передбачає відповідальність за несанкціоноване поширення фото та відео, на яких зображені об`єкти оборонної або військової інфраструктури: військові полігони, військові частини, блокпости, скупчення територіальної оборони та інших військових об`єктів. Будівля, яка була знята на відео, не підпадає під оборонну або військову, тому притягуватись до кримінальної відповідальності цей чоловік не буде. Але профілактична бесіда з ним наразі триває, і можлива адміністративна відповідальність», — розповіла речниця Управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

У СБУ зазначили, що поширення відео ураженої підстанції, може допомогти ворогу скоригувати вогонь, або зрозуміти, яка саме підстанція уражена і які продовжують працювати. Відтак, ворог може нанести повторні удари по вцілілим об`єктам.

«Ваш запис це „очі“ для ворога, які можуть стати інструментом в інформаційно-розвідувальних операціях, а також матеріалом для аналітики масштабів ураження ракетних обстрілів по нашій країні», — йдеться у повідомленні Управління СБУ у Львівській області.

Схожі новини