Передплата 2024 «Добра кухня»

Британія не прийняла заклик росії до таємного голосування в ООН щодо засудження псевдореферендумів в Україні

  • 08.10.2022, 18:15
  • 814

Велика Британія відхилила заклик росії щодо таємного голосування на Генеральній Асамблеї ООН щодо псевдореферендумів, які рф організувала на тимчасово окупованих територіях України

Велика Британія відхилила заклик росії до таємного голосування в ООН щодо засудження псевдореферендумів в Україні. Фото із мережі
Велика Британія відхилила заклик росії до таємного голосування в ООН щодо засудження псевдореферендумів в Україні. Фото із мережі

Генеральна Асамблея збирається наступного тижня проголосувати за проєкт резолюції, яка засуджує незаконні так звані «референдуми» та спробу росії анексувати територію України.

Проєкт резолюції підтверджує суверенітет, незалежність й територіальну цілісність України, а також закликає інші держави не визнавати дії рф.

Днями у листі до держав ООН представник рф в ООН Василь Небензя лобіював таємне голосування, стверджуючи, що деяким країнам може бути «дуже важко висловлювати свою позицію публічно».

Тим часом постійна представниця Великої Британії в Організації Об'єднаних Націй Барбара Вудворд заявила, що правила Генеральної Асамблеї ООН чітко вказують на те, що будь-який представник може вимагати відкрите голосування.

Вона зазначила, що таємне голосування щодо резолюції Генеральної Асамблеї «суперечило б прецеденту, створеному багато десятиріч тому, а також підірвало б практику найбільш представницького дорадчого органу у світі».

«Саме тому ми вимагаємо, відповідно до правила 87b, щоб у протоколі було голосування щодо резолюції», — наголосила Барбара Вудворд.

Європейський Союз викликав тимчасового повіреного у справах рф при ЄС Кирила Логвінова. У блоці рішуче засудили країну через анексію частин Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей України.

Євросоюз закликав рф змінити «незаконний акт» щодо анексії та вивести всі свої війська з усієї території України.

У ЄС заявили, що вони ніколи не визнають цей крок росії.

«Ці рішення рф недійсні. Вони не можуть мати жодних правових наслідків», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини