Передплата 2024 ВЗ

Баскетбол у пам’ять про «високозамківця»

Журналіст Ярослав Пастернак підтримував словом спортсменів-професіоналів, аматорів і юних талантів

Нагороди вже чекають юних баскетболістів.
Нагороди вже чекають юних баскетболістів.

Завтра, 7 жовтня, у Львові стартує дев’ятнадцятий за рахунком баскетбольний Меморіал Ярослава Пастернака, колишнього журналіста газети «Високий Замок». Змагання у пам’ять про нашого незабутнього колегу упродовж трьох днів традиційно проводитиме обласна дитячо-юнацька спортивна школа, їх організатором є старший тренер ЛОДЮСШ Зіновій Курса, близький товариш Ярослава.

Афіша Меморіалу Ярослава Пастернака запрошує глядачів у зал Львівської ОДЮСШ на вулиці Уласа Самчука, 8.
Афіша Меморіалу Ярослава Пастернака запрошує глядачів у зал Львівської ОДЮСШ на вулиці Уласа Самчука, 8.

За кубки, медалі, індивідуальні призи позмагаються юні баскетболісти з Харкова, Рівного, Тернополя і господарі майданчика, яких представлятиме команда «Львівська ОДЮСШ — «Віта-агро».

— Харків'яни вперше приїжджали на Меморіал Пастернака торік, — розповідає Зіновій Курса. — Їм сподобалася атмосфера наших змагань, тож виявили бажання взяти участь у них знову. Гостям ми завжди раді. Шкода, що через війну і епідеміологічну ситуацію цього разу не змогли прибути наші давні друзі з-за кордону. Раніше у Меморіалі регулярно брали участь команди з Польщі і Словаччини.

Глибоко символічно, що вихователі баскетбольних талантів проводять турнір на честь журналіста «Високого Замку» Ярослава Пастернака. Колись він багато писав не тільки про видатних професійних спортсменів, а й активно підтримував своїм словом аматорів, пропагував дитячий спорт. Особливою його увагою були оточені юні гулівери. Нам, друзям Ярослава, дуже приємно, що колишні учасники Меморіалу Пастернака згодом поповнили відомі баскетбольні команди.

Схожі новини