Передплата 2024 «Добра кухня»

За голосове повідомлення із матюками: мешканку Закарпаття оштрафували на 170 грн

  • 03.10.2022, 17:30
  • 1 072

Мешканку Сваляви оштрафували на 170 грн за повідомлення своєму дядькові: суд вирішив, що голосове із матюками — це психологічне домашнє насильство

Мешканку Закарпаття оштрафували за матюки. Фото умовне із мережі
Мешканку Закарпаття оштрафували за матюки. Фото умовне із мережі

Як відомо із постанови суду, яку опрацював Захід.НЕТ, у повідомленні, що жінка надіслала родичу через соцмережі, були матюки. Вони, на думку суду, є психологічним насильством.

Окрім штрафу, порушниця має сплатити майже 500 грн судового збору.

Як йдеться у постанові Свалявського районного суду, мешканка Сваляви Донна Смолкович у серпні цього року надіслала своєму дядькові голосове повідомлення у месенджер на Facebook, у якому нецензурно висловлювалася. На жінку поліція склала протокол за домашнє насильство.

У суді голосове повідомлення Донни Смолкович також визначили психологічним насильством.

«30 серпня 2022 року приблизно о 08:50 годин громадянка через мережу Facebook надіслала голосове повідомлення своєму дядькові, в якому висловлювалася до нецензурними словами. Відтак, вона вчинила насильство в сім`ї психологічного характеру», — йдеться у рішенні суду.

Суддя Свалявського районного суду Лариса Ганчак визнала Донну Смолкович винною за ст. 173−2 ч. 1 КУпАП (домашнє насильство) та зобов’язала сплатити 170 грн штрафу. Крім того, порушниця має відшкодувати 496 грн судового збору. Постанова може бути оскаржена в апеляційному суді протягом 15 днів.

Схожі новини