Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна досягає прогресу, — міністр оборони США

  • 03.10.2022, 10:35
  • 624

Глава Пентагону Ллойд Остін вважає, що Україна «досягає прогресу» у Херсонській області, продовжуючи протистояти російському вторгненню, і додав, що відбулися «певні зміни в динаміці бойових дій»

Міністр оборони США Ллойд Остін. Фото із мережі
Міністр оборони США Ллойд Остін. Фото із мережі

Він пояснив, що зміни зумовлені майстерністю українських солдатів і стратегічним використанням ними зброї від союзників США і НАТО, зокрема, високомобільних зенітно-ракетних комплексів (HIMARS).

«Те, що ми спостерігаємо зараз, є своєрідною зміною динаміки на полі бою», — зазначив Остін. «Вони дуже, дуже добре попрацювали в районі Харкова і рухаються, щоб скористатися можливостями, які з’явилися. Бої в Херсонській області відбуваються трохи повільніше, але вони просуваються вперед» — наголосив він.

Міністр зазначив, що українські сили використовують «такі технології, як HIMARS» і застосовують їх у «правильний спосіб» для «атак на такі об'єкти, як склади матеріально-технічного забезпечення і командні пункти, що забирає значні можливості у росіян».

Отож, українці «змінили динаміку, і це створило можливість для них маневрувати», зауважив Остін.

Очільник Пентагону також зазначив, що спілкується зі своїм українським колегою, міністром оборони Олексієм Резніковим, «регулярно», і вважає, що США були «дуже ефективними у наданні їм тих речей, які є дуже, дуже ефективними на полі бою».

«Річ не лише в обладнанні, яке ви маєте. Йдеться про те, як ви використовуєте це обладнання, як ви синхронізуєте речі разом, щоб створити ефекти на полі бою, які потім можуть створити можливості», — додав він.

Остін зазначив, що те, що станеться в Україні, «важко передбачити», але запевнив, що США «продовжуватимуть надавати безпекову допомогу стільки, скільки це буде потрібно».

«Українці вразили світ своєю здатністю дати відсіч, здатністю проявляти ініціативу, своєю відданістю захисту демократії», — сказав він. «І ця готовність боротися згуртувала міжнародне співтовариство в прагненні надати їм безпекову допомогу, щоб вони могли продовжувати боротися» — наголосив глава Пентагону.


Джерело: CNN

Схожі новини