Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

російські окупанти викрали директора ЗАЕС

  • 01.10.2022, 12:15
  • 641

У п’ятницю, 30 вересня, близько 16:00 генерального директора Запорізької АЕС Ігоря Мурашова було викрадено російськими окупантами по дорозі від станції до Енергодару

Фото - з мережі
Фото - з мережі

Про це повідомляє Енергоатом.

Як зазначається, окупанти зупинили автомобіль Мурашова, його самого силоміць затримали та із зав’язаними очима відвезли у невідомому напрямку.

Інформації про місцеперебування Мурашова та його долю поки що немає.

В Енергоатомі наголосили, що гендиректор ЗАЕС є ліцензованою особою — він несе головну та виняткову відповідальність за ядерну та радіаційну безпеку Запорізької АЕС.

«Його затримання створює небезпеку експлуатації найбільшої в Європі атомної електростанції», — заявили в Енергоатомі.

Президент Енергоатому Петро Котін зажадав від російських військових, які контролюють ЗАЕС, співробітників Росатому, які незаконно перебувають на цьому ядерному об'єкті, припинити акти ядерного тероризму по відношенню до керівництва та персоналу ЗАЕС, негайно звільнити керівника станції та повернути його до виконання. експлуатації Запорізької АЕС

Котін окремо звернувся до генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, керівника ВАТ АЕС Тому Мітчеллу із закликом задіяти всі можливі заходи щодо термінового звільнення Мурашова з полону російських окупантів та повернення його до виконання посадових обов’язків.

Схожі новини