Передплата 2024 «Добра кухня»

У США погодили чергове фінансування для України

  • 30.09.2022, 08:45
  • 656

Сенат США схвалив законопроєкт про тимчасове фінансування урядових програм. Зокрема — 12,4 млрд доларів на допомогу Україні

США нададуть фінансову допомогу Україні. Фото із мережі
США нададуть фінансову допомогу Україні. Фото із мережі

Кошти скерують як на військову допомогу, так і на фінансову підтримку уряду України.

На військові потреби планують виділити 3 млрд доларів. Гроші скерують на закупівлю та доставку зброї, техніки та запасів, техобслуговування, «виплату зарплат тиловому забезпеченню», а також надання розвідданих ЗСУ та силам безпеки України.

4,5 млрд доларів планують віддати на економічну підтримку України, зокрема — роботу урядових органів, що дозволить забезпечити макроекономічну стабільність та надавати базові послуги для громадян.

Законопроєкт також дозволяє президенту Джо Байдену передати Україні з арсеналів США озброєння на 3,7 млрд доларів. На поповнення США власних запасів озброєнь та виробництво нових боєприпасів передбачили 2,04 млрд доларів.

Майже 3 млрд доларів планують витратити на забезпечення військ США у Європі, ще 2 млн доларів — на облік та контроль за витрачанням коштів у межах надання допомоги.

На «підготовку та реагування на потенційні ядерні та радіаційні інциденти в Україні» передбачено 35 млн доларів.

Законопроєкт мають схвалити обидві палатаи Конгресу США до 1 жовтня. Ймовірно, що Палата представників проголосує проєкт закону 30 вересня.

Схожі новини