Передплата 2024 «Добрий господар»

Тричі у списку: Україну номінували на премію Сахарова

  • 27.09.2022, 09:35
  • 660

Україна тричі представлена серед номінантів на здобуття цьогорічної премії Сахарова

На сайті Європарламенту Україна представлена тричі у списку номінантів.

Фракція «Європейської народної партії» висунула на премію «відважний український народ в особі президента Володимира Зеленського», фракції «Прогресивний Альянс соціалістів та демократів» і «Оновити Європу» висунули на премію народ України, а фракція «Європейські консерватори та реформісти» висунули номінантом Володимира Зеленського.

Усі фракції відзначили мужність українського народу та його відважне протистояння російській навалі.

«Вони борються за свободу, демократію та верховенство права. Вони щодня захищають європейські цінності на полі бою. Їхня жертва не повинна бути марною», — заявляють у «Європейській народній партії».

«Українці захищають свою свободу та незалежність, європейські цінності та наш континент. Вони виявили героїзм та згуртованість, рятуючи і доглядаючи поранених, евакуюючи мирних жителів, надаючи їжу та притулок, фіксуючи військові злочини та допомагаючи постраждалим», — наголошують автори номінації.

3 жовтня комітети оголосять трьох фіналістів премії, 20 жовтня президент парламенту Роберта Мецола та лідери політичних груп визначать переможця, а 14 грудня у Страсбурзі відбудеться церемонія вручення.

Премію Сахарова присуджують за свободу думки. Розмір премії становить 50 тис. євро.

Схожі новини