Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Щоб зібрати кошти на порятунок українських захисників, бориславчанин пробіжить 525 кілометрів

Сьогодні, коли доля нашої країни вирішується на полі бою, кожен свідомий українець має вирішити просту для себе дилему: або на передовій бути, або ж допомагати, всіма силами приєднуватися до підтримки ЗСУ у можливий для нього спосіб

Це стало життєвим кредо для Тараса Голови з Борислава. У місті нафтовиків, де він 9 років працював інспектором з пожежної безпеки, його знають як енергійну, небайдужу до чужої біди людину. «Правдивий патріот», — так висловились у Бориславській міській раді.

Таким Тарас залишився і сьогодні. Переїхавши 3 роки тому з Борислава до Києва та знайшовши у столиці працю до душі.

У розмові з нами Тарас пояснив, чому вирішив зайнятись пошуком коштів на придбання аптечок IFAK від Everlit — індивідуальна аптечка першої медичної допомоги армії США. Тому, що вони можуть врятувати життя нашим військовим. Один повний комплект коштує 2 тис. 520 грн. Ця аптечка, до якої входять такі засоби допомоги, як, наприклад, назофарингальна трубка з лубрикантом, щиток для ока, а також затиск для зупинки артеріальної кровотечі, у багатьох випадках — це порятунок для поранених захисників. У багатьох з українських героїв, які загинули через гостру кровотечу, були шанси на життя, якби мали таку аптечку.

Не тільки образливо. Соромно. Невже так важко, консолідувавши зусилля мільйонів українців, щоб зібрати кошти на придбання індивідуальних аптечок першої медичної допомоги для всіх наших воїнів. Врешті-решт, ми їм всім зобов’язані. Маємо це зробити.

Постійно думаючи над цим, Тарас наважився на неординарний крок. Оголосив, що, починаючи із 24 вересня, пробіжить 25 півмарафонів, тобто по 21 кілометру і 100 метрів упродовж наступних 25 днів.

Чому саме 25 днів? Йдеться про число, яке, за задумом Тараса, символізує цілісність України. Перший забіг здійснив на Трухановлму острові у Києві.

Як стверджує Тарас, початок виявився вдалим. Йому вдалося встановити особистий рекорд — половину марафонської дистанції пробіг за 1 год. 31 хв. 49 сек.

На момент, коли писалися ці рядки, на його заклик відгукнулися немало людей. Зібрані перші 11 тис. грн. Це, звісно, свідчить про те, що челендж бориславця у Києві, як називає свою ініціативу сам Тарас, не залишився непоміченим. Кошти вже почали надходити. Але до визначеної нашим краянином цифри ще дуже далеко. Тарас сподівається, що упродовж наступних 24 днів, пробігши 525 кілометрів, йому вдасться зібрати 630 тис. грн. для придбання 250 аптечок.

Це дозволить виграти час у смерті, поки надійде медична допомога для поранених українських героїв на полі бою.

Схожі новини