Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Британія посилює оборону

  • 25.09.2022, 16:45
  • 694

Велика Британія у відповідь на російську агресію збільшить витрати на оборону щонайменше на 52 млрд фунтів

Британія посилить оборону через російську агресію. Фото із мережі
Британія посилить оборону через російську агресію. Фото із мережі

Про це міністр оборони Бен Уоллес заявив в інтерв'ю The Sunday Telegraph.

Він підтвердив, що новий прем'єр-міністр Ліз Трасс дотримується своєї передвиборчої обіцянки збільшити витрати на оборону на 3% до 2030 року.

Уоллес наголосив, що армія фактично зростатиме через збільшення витрат, яке відбулося вперше після десятиліть скорочень фінансування.

Він додав, що річний оборонний бюджет до 2030 року має становити приблизно 100 млрд фунтів, що на 52 млрд більше поточної суми.

Уоллес похвалив пані Трасс за збільшення фінансування та розкритикував колишнього канцлера скарбниці Ріші Сунака та казначейство за «корпоративне рейдерство» збройних сил з 1990-х років.

«Мій напрям настільки звик до узгодження скорочень, що їм доведеться звикнути до зовсім іншої культури, а це означає, що ми будемо рости, ми насправді змінимось», — зауважив Уоллес.

Міністра оборони знову призначили на цю посаду після того, як він підтримав Трасс у змаганні за лідерство від Торі - таку позицію він зайняв, коли пан Сунак не прислухався до його прохань в Інтегрованому огляді (IR) оборони та безпеки 2021 року.

Схожі новини