Передплата 2024 «Добрий господар»

Польща посилює кордон

  • 25.09.2022, 14:45
  • 783

Відтак, у Польщі створять Компонент оборони кордону (KOP)

Польський кордон. Фото DPSU.GOV.UA
Польський кордон. Фото DPSU.GOV.UA

Про це пише Укрінформ із посиланням на затвердження концепції щодо створення KOP, яке підписав міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак.

«Враховуючи, що на нас знову можуть напасти з більшою силою, я вирішив ухвалити концепцію щодо створення у складі військ територіальної оборони Компоненту оборони кордону», — заявив він.

Міністр зазначив, що в Україні триває війна, а Польща раніше вже мала гібридну агресію з боку Білорусі, апогей якої був восени минулого року.

Він додав, що потрібно усвідомлювати: ця гібридна агресія проти Польщі не припинилася, й у кремлі можуть використати складну ситуацію в Північній Африці й на Близькому Сході, аби знову спрямувати людей з цих регіонів на білорусько-польський кордон.

Прем`єр наголосив, що вже зараз йдеться про 10 військових батальйонів у чотирьох прикордонних воєводствах — Підляському, Вармінсько-Мазурському, Люблінському і Підкарпатському. Завдання цих підрозділів — підтримка Прикордонної служби РП під час захисту кордону країни.

Війська територіальної оборони Польщі створені у складі ЗС Польщі в 2017 році. До них входять 18 бригад і понад 34 тис. військовослужбовців.

Схожі новини