Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Симфонічному оркестру Львівської філармонії - 120!

  • 19.09.2022, 15:48
  • 850

27 вересня 2022 року, о 18:00 Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії під керівництвом головного дириґента Теодора Кухара, відзначить своє 120-річчя

Інавгураційний концерт філармонії та її оркестру, який 27 вересня 1902 року виступив під батутою головного диригента Людвіка Челянського, був головною подією тодішнього Львова та зібрав в залі колишнього Театру Скарбка (сьогодні - Національний драматичний театр імені Марії Заньковецької) велику кількість слухачів.

Рівно через 120 років з того моменту, тепер знаний у світі колектив — Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика, запрошує усіх друзів і шанувальників у Концертний зал Людкевича, щоби разом відзначити цю важливу дату. У цей вечір колектив виступить під батутою головного диригента Теодора Кухара. Солістом вечора буде Дмитро Ткаченко.

У програмі вечора звучатимуть симфонічні твори трьох композиторів. Вперше за багато десятиліть на філармонійній сцені прозвучить рання оркестрова композиція Станіслава Людкевича — «Українське капричіо», прем'єра якого відбулась у першому концертному сезоні Львівської філармонії 6 травня 1903 року.

Другим твором програми стане Концерт для скрипки з оркестром № 2 Євгена Станковича. Саме у вересні Маестро відзначатиме своє 80-річчя, тому виконання буде символічним та приурочене до Дня народження українського видатного композитора. Солюватиме — відомий скрипаль Дмитро Ткаченко, для якого Станкович і написав цей твір.

Пролунає на відкритті сезону і Симфонія № 9 «З нового світу» Антоніна Дворжака, яка сьогодні ідейно вплітається в українську сучасність та транслює перевтілення України у Новий світ — сильний, незалежній, самобутній.

Також публіці буде представлена виставка з історичних, архівних матеріалів: фото, афіш, відгуків, рецензій за весь період становлення Академічного симфонічного оркестру та загалом Львівської національної філармонії.

Детальна інформація про подію і квитки за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/1902-lnpo-2022/

Схожі новини