Передплата 2024 «Добра кухня»

Загинув 27-річний військовий з Львівщини, якому окупанти відрубали руку у 2014 році

  • 18.09.2022, 15:40
  • 2 987

У Дніпровському госпіталі помер захисник зі Старого Самбора Василь Пелиш, якого окупанти залишили без руки через тату тризуба

Фото: ТСН
Фото: ТСН

Про це повідомляє видання «Ваш Голос Прикарпаття».

Як зазначається, хлопець захищав Україну ще у 2014 році. Тоді він у важкому бої зазнав поранення, потрапив у полон до ворогів. Коли вони побачили на руці татуювання у формі Тризуба, відрубали хлопцеві руку. З початком повномасштабного вторгнення Василь знову пішов захищати Україну.

«На Донеччині Василь отримав поранення в голову, коли перевозив необхідні для воїнів речі з другої лінії фронту на першу. Про це журналістам нашого сайту розповідала мама полеглого Героя пані Тетяна, учора, 17 вересня. Медики застерігали, що може трапитися диво лише з небес, бо і їхні знання чи будь-які найдорожчі в світі препарати безсилі. На превеликий жаль, біля опівдня, 18 вересня, стало відомо, що Василь Пелиш поповнив лави небесного воїнства. Про це Тетяні Вічистій-Пелиш сповістили телефоном з госпіталю, коли вона мала виїжджати у Дніпро», — йдеться в повідомленні.

Довідка

Василь Пелиш навчався у Львівському аграрному університеті. Коли почалася Революція Гідності, став активним її учасником. Відтак у складі добровольчого батальйону «Айдар» пішов захищати Україну на Схід. Воював на Луганщині. Коли потрапив у полон до росіян, ті відрубали йому руку через татуювання у формі Тризуба.

Схожі новини