Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Маємо пам’ятати ту ціну, яку український народ платить за те, щоб контрнаступ став можливим»

  • 15.09.2022, 18:31
  • 1 032

Порошенко разом з бойовими побратимами, співробітниками телеканалу «Прямий» та близькими попрощався із телеоператором, воїном ЗСУ Олексієм Юрченком, який загинув у боях за Балаклію

В останню путь провели Олексія Юрченка
В останню путь провели Олексія Юрченка

Олексій воював у лавах Збройних Сил у 2015−2016 роках. Був гранатометником, відзначився у боях за Мар'їнку і Піски. Потім працював на телебаченні. 24 лютого у перші години вторгнення російських окупантів він став до лав 206-го батальйону тероборони і захищав столицю, а пізніше воював на Харківщині. Загинув 8 вересня під час звільнення Балаклії.

Олексій Юрченко
Олексій Юрченко

«Героями не народжуються. Героями стають, коли треба боронити Україну. Олексій є і назавжди залишиться справжнім героєм. Він не міг залишитись осторонь оборони держави. Був у найважчих місцях, скрізь там, де важко. Два роки був в АТО, повернувся і взяв у руки іншу зброю — камеру і мікрофон телеканалу „Прямий“. Але 24 лютого я побачив Олексія з самого ранку на Лаврській, де він, не вагаючись, у перших рядах став на захист Києва. Взяв на себе відповідальність організації у батальйоні групи гранатометників. Коли ворог стояв на кордонах Києва, Олексій боронив столицю. Далі у лавах ЗСУ поїхав звільняти Харківщину. Як офіцер командував взводом гранатометників. І загинув під Балаклією», — сказав під час прощання п’ятий президент.

«Зараз вся країна живе словом „контрнаступ“. Бо саме від контрнаступу залежить наша перемога, а значить — наша дорога до миру через звільнення всієї України від загарбників. Але ми завжди маємо пам’ятати ту ціну, яку український народ, українські родини і наша команда платить за те, щоб контрнаступ став можливим, а рашисти були знищені або викинуті з української землі. Ми маємо пам’ятати, що перемога дається нам ціною життя таких героїв, як Олексій Юрченко», — сказав Порошенко.

Схожі новини