Передплата 2024 «Добрий господар»

Обшуки у помешканнях екскерівника Львівської митниці та його заступників

  • 14.09.2022, 16:35
  • 1 134

ДБР розслідує незаконне розмитнення авто за нульовою ставкою вже після скасування пільгового режиму

Фото: Державне бюро розслідувань
Фото: Державне бюро розслідувань

Про це йдеться на сайті Державного бюро розслідувань.

«ДБР системно протидіє корупційним правопорушенням посадовців та чиновників, які під час воєнного стану забувають про державні інтереси і набивають власні кишені. У межах такої роботи працівники ДБР відкрили кримінальне провадження щодо службових осіб Львівської митниці, які незаконно звільняли від сплати митних платежів ввезені з-за кордону автомобілі», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що 1 липня цього року Верховна Рада скасувала своє рішення щодо звільнення від митних платежів транспортних засобів, що ввозяться в країну, однак працівники одного з митних постів Львівської митниці цього «не помітили». Вони ще майже тиждень оформлювали ввезені автомобілі за нульовою ставкою.

За цей час їм вдалось ввезти в Україну без сплати мита понад 60 транспортних засобів, через що до бюджету не надійшли мільйони гривень. Наразі загальна сума завданих збитків ще встановлюється.

У середу, 14 вересня, стало відомо, що працівники ДБР провели обшуки на території митного поста, а також у помешканнях колишнього керівника Львівської митниці та його заступників. Правоохоронці вилучили копії документів та чорнові записи, мобільні телефони та готівку.

«Кримінальне провадження відкрито за фактами зловживання владою та службового підроблення (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років», — додають у повідомленні.

Схожі новини