Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Глава російського МЗС отримав візу для участі у Генасамблеї ООН у Нью-Йорку

  • 13.09.2022, 15:45
  • 788

Міністр закордонних справ Сергій Лавров і частина делегації, що його супроводжує, отримали американські візи для відвідування засідання Генасамблеї ООН у Нью-Йорку

Про це як повідомляє російське інформагентство Інтерфакс, заявили в МЗС рф.

У російському відомстві додали, що вони також очікують на «видачу віз й іншим членам делегації… оперативного вирішення питань логістики, враховуючи незаконні санкційні обмеження з боку США, що блокують логістичні питання прибуття російських представників для участі в роботі ГА ООН».

Початок 77-ї сесії Генасамблеї ООН намічено на 13 вересня. З 20 по 26 вересня пройде тиждень високого рівня в ООН за участю лідерів та голів зовнішньополітичних відомств держав-учасниць організації.

Заявки на візи для російської делегації були направлені до американського посольства в москві ще влітку, проте візи Лаврову та особам, які його супроводжують, так і не видавали.

У результаті 10 вересня Лавров сказав журналістам, що попросив колег більше не нагадувати американській стороні про обов’язок видати візу делегації росії.

Крім того, вранці, 13 вересня, радник російського постпредства при ООН з правових питань Сергій Леонідченко заявив, що американські візи для участі у 77 сесії Генасамблеї ООН так і не були видані. За його словами, ця ситуація «безпрецедентна».

Схожі новини