Передплата 2024 «Добрий господар»

На склі автівок — повідомлення про фейкові штрафи

У Львові активізувалися шахраї, які під виглядом інспекторів із паркування виписують водіям повідомлення про штраф за порушення правил дорожнього руху. Ці липові документи залишають на лобовому склі автівки

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Начальник управління безпеки департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради Максим Смілевський повідомив про «секрети» схеми.

«У фальшивих повідомленнях про штраф присутній QR-код, за допомогою якого нібито можна оплатити штраф, — каже чиновник. — У справжніх квитанціях про оплату штрафу такого коду немає. У повідомленні про притягнення до адміністративної відповідальності повинна бути відображена та сама інформація, що й у постанові (згідно зі ст. 283 КуаП): найменування органу (прізвище, ім'я та по батькові, посада посадової особи), який виніс постанову, дата розгляду справи, вказання нормативного акта, що передбачає відповідальність за таке адміністративне правопорушення, дата, час і місце вчинення адміністративного правопорушення, технічний засіб, яким здійснено фото- або відеозапис (якщо такий запис здійснювався), розмір штрафу та порядок його сплати, правові наслідки невиконання адміністративного стягнення та порядок його оскарження, відривна квитанція із зазначенням реквізитів та можливих способів оплати адміністративного стягнення у вигляді штрафу».

Чиновник повідомив, що справжнє повідомлення про порушення правил паркування має містити адресу сайту, де порушник може ознайомитися з фото чи відеозаписом свого порушення. Також у повідомленнях про притягнення до адміністративної відповідальності має бути вказано номер телефону інформаційної лінії інспекторів з паркування та графік роботи.

«Якщо ви знайшли на лобовому склі транспортного засобу повідомлення, що не містить усіх вищезазначених пунктів та містить QR-код, не переходьте за посиланням! Повідомте посадових осіб відділу інспекторів із паркування», — рекомендують в управлінні безпеки ЛМР.

Схожі новини