Передплата 2024 «Добра кухня»

«Пам'ятник радянському солдату» самоліквідувався

На Львівщині ще 177 радянських монументів

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

«Самоліквідувався» останній радянський пам’ятник у Новому Селі, що на Львівщині (Комарнівська ОТГ). Монумент радянському солдатові завалився сам — після нічної негоди (на фото).

Про це повідомила у своєму ФБ журналістка Анна Герич.

«Так само відпали нарешті зірки від стели, — написала Анна Герич. — І вулиці дві - Колгоспна і Жовтнева — слава Богу, перейменувалися. Так природа дивом оновлюється і наша земля досамоочищується».

Поруч з пам’ятником вціліла колона, на якій є гніздо бузьків, що вже відлетіли. Як повідомляють місцеві мешканці, під цим пам’ятником немає військових захоронень.

У Львівській області налічується 177 пам’ятників і монументів, пов’язаних з історією росії та срср. Під багатьма з них начебто поховані радянські солдати та офіцери, повідомляє «Радіо Свобода». Переважно це скульптури радянських солдатів з різними комуністичними символами — зірками, серпами і молотами. Місця захоронень розташовані зазвичай у центральних частинах міст і сіл. У меморіально-пошуковому центрі «Доля» зазначають, що більшість останків належать солдатам і офіцерам НКВС, які чинили репресії у регіоні. Тож місцеві громади просять перенести братські могили з громадських місць в інші, більш відповідні місця.

Схожі новини