Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Наступного року Єврокомісія оцінить Україну як країну-кандидата в ЄС

  • 05.09.2022, 18:49
  • 771

Європейська комісія надасть Україні свою оцінку як країні кандидату наступного року

Фото: ukrinform.ua
Фото: ukrinform.ua

«Ми дамо нашу оцінку Україні як країні кандидату наступного року. Нещодавно ми (Європейська комісія — ред.) підготували наші висновки (за заявкою України на членство в ЄС — ред.) і ще працюватимемо над іншою частиною висновків щодо рівня відповідності України законодавству ЄС. Це ми маємо зробити до кінця року», — сказав європейський комісар з переговорів про розширення та європейську політику сусідства Олівер Варгеї.

Говорячи про перспективу надання Україні членства в ЄС, єврокомісар констатував, що процес розширення «ґрунтується на заслугах і завжди залежить від того, наскільки виконано Копенгагенські критерії».

«Коли ви подивитеся на наші висновки, ви побачите дуже чітко, що потрібно зробити для того, щоб набути статусу кандидата. Це сім критеріїв, де, як ми розуміємо, Україна вже досягла певного поступу», — деталізував Варгеї.

За його словами, попереду «ще багато роботи». «Завжди легко говорити про дати, про наступні кроки, але головне — виконувати практичну роботу», — наголосив єврокомісар.

Схожі новини