Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Звідки у держслужбовця такі запаси готівки?»: Бутусов розповів, що у керівника Департаменту держзакупівель Міноборони знайшли велику суму грошей

  • 05.09.2022, 14:39
  • 1 234

Під час обшуку знайшли 580 тисяч доларів готівкою

Головний редактор Цензор. НЕТ Юрій Бутусов в інтерв'ю Радіо НВ зазначив, що у керівника Департаменту держзакупівель Міноборони під час обшуку знайшли велику суму готівкою.

«Ми бачили під час обшуку, що у співробітника Міністерства оборони, а саме у тимчасового виконувача обов’язків начальника Департаменту державних закупівель вдома чи за місцем його перебування знайдено величезну купу готівки. Там величезна сума грошей. Звичайно, цікаво, звідки у держслужбовця такі величезні запаси готівки? Чи відповідає це його доходам, бо там [знайшли] пачки доларів?» — сказав Бутусов Радіо НВ.

Як пише видання, 31 серпня, сайт «Українська правда» повідомив, що директор департаменту держзакупівель Міноборони Богдан Хмельницький фігурує у справі про розкрадання 580 тисяч доларів під час закупівлі амуніції.

УП дізналась деталі: обшуки провели в квартирі, яку орендує друга представника Міноборони. Там «знайшли гроші» у дивані.

Журналісти додали, що справа стосується контрактів, які Хмельницький підписував у березні на загальну суму 3,8 млрд грн.

У Міноборони своєю чергою повідомили, що інформація не відповідає дійсності, а контекст вводить в оману. Міністерство каже, що 14 березня уклали контракт на постачання бронежилетів із турецькою компанією на суму понад 16,6 млн євро, але та порушила зобов’язання. Міноборони звернулося до арбітражу Торгово-промислової палати та отримало рішення на свою користь, а також подало до турецького суду, після чого на активи і рахунки компанії наклали арешт.

Пресслужба Міноборони уточнила, що та сама компанія порушила зобов’язання за контрактом з Нацгвардією, і поліція 13 червня відкрила відповідну кримінальну справу. За інформацією слідства, троє громадян України, використовуючи офшори в КНР та Бахрейні, могли привласнити 580 тисяч доларів під час виконання контракту турецькою компанією. Обшуки пройшли за місцем перебування чиновника Міноборони, який підписав контракт.

Схожі новини