Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Батальйон Монако»: Україна направила запит на екстрадицію одного з членів розслідування

  • 01.09.2022, 11:35
  • 1 318

Співробітники ДБР підтвердили місцеперебування одного з членів «Батальйону Монако»

Фото УП
Фото УП

Про це повідомляє ДБР.

Відомство активно розслідує провадження щодо законності перетину кордону військовозобов'язаними українцями з так званого «батальйону Монако».

«Співробітники ДБР підтвердили місцеперебування одного з героїв цього журналістського розслідування. Він підозрюваний у кримінальному провадженні бюро щодо незаконної розтрати коштів», — йдеться у повідомленні.

У ДБР наголошують, що зараз вживаються заходи щодо затримання цього фігуранта та екстрадиції до України. Вже надіслано до країн ЄС документи, які наблизять його зустріч зі слідчими.

За щодо однієї людини, яка згадувалась у журналістському розслідуванні, ДБР розслідує кримінальне провадження у зв’язку з ухиленням від сплати податків групою компаній, що належить фігуранту.

«Встановлено, що під прикриттям податківців група компаній маніпулювала з фінансовою звітністю, проводила фіктивні господарські операції для зменшення сум, які необхідно було сплачувати до бюджету. Також у ході розслідування виявлено, що ці компанії після анексії АР Крим продовжували господарську діяльність на півострові», — вказано у повідомленні.

За матеріалами ДБР накладено арешт на майно «бійця батальйону Монако», який відпочиває на блакитному узбережжі, поки його компанії фактично обкрадають українців.

Схожі новини