Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Із Софії почесна громадянка Трускавця привезла «бронзу»

Знову гучно заявила про себе юна борчиня з Трускавця Олександра Хоменець. На чемпіонаті світу серед спортсменок до 20 років, який щойно завершився у Софії, Олександра здобула «бронзу»

Нагадуємо читачам: це не єдина медаль в її колекції спортивних нагород. Цього року, крім згаданого вже третього місця у Софії, юне спортивне дарування спромоглося стати чемпіонкою Європи серед юніорів та віцечемпіонкою серед дорослих. Олександра — майстриня спорту міжнародного класу. Навчається у Львівському фаховому коледжі спорту. У Софії вона зупинилась за крок до головного фіналу. Програла поєдинок, щоб боротись за «золото». У малому фіналі, в якому зійшлися дві претендентки на «бронзу» чемпіонату, своїй суперниці з Казахстану не залишила жодних шансів. Повністю її переграла, про що, зрештою, свідчить і рахунок двобою — 12:2 на користь українки. Тренують борчиню Орест Скобельський та Андрій Бирка.

На свій перший урок з вільної боротьби теперішня переможниця потрапила, за словами ії тодішнього наставника, Заслуженого тренера України Петра Біласа, у 2011 році. Було це в Трускавці. Тоді їй заледве 8 рочків виповнилось. Увагу першого тренера дівчисько привернуло своєю наполегливістю та непоступливістю. Зрештою, як сьогодні це роблять її три сестрички — одинадцятилітня Ксенія, восьмилітня Єлизавета та зовсім ще маленька «качечка» п’ятилітня Ніколь. Усі вони — під пильним наглядом мами, яка уважно стежить, аби у сім'ї, крім любові між дітьми, панував ще й лад. Як свого часу Олександра, тренуються у двох Біласів — згадуваного вже пана Петра та його сина, майстра спорту міжнародного класу з вільної боротьби Павла Біласа.

Для своїх сестричок Олександра — правдивий авторитет та приклад для наслідування. У всьому, не тільки у спорті. Олександра — почесна громадянка Трускавця. Це також — досягнення, яке багато про що свідчить.

Схожі новини