Передплата 2024 «Добрий господар»

На Львівщині майже 90% шкіл мають укриття

  • 18.08.2022, 11:45
  • 883

Із 1130 шкіл у Львівській області укриття мають 999. У 894 закладах дошкільної освіти — 388 укриттів

Фото з сайту ЛОВА
Фото з сайту ЛОВА

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

За словами глави Львівської ОВА Максима Козицького укриття перевірятимуть до 25 серпня.

Він нагадав, щоб у закладі освіти з 1 вересня могло відбуватись очне навчання, укриття має вміщати усіх учасників освітнього процесу. Якщо воно розраховане на меншу кількість школярів та працівників — рекомендують змішаний формат навчання.

«Ми працюємо над тим, щоб подбати про безпечні умови у школах та укриттях при них, адже жива присутність дітей на уроках дає кращий результат. Але останнє слово щодо того, як мають навчатися діти — за батьками», — про це говорили під час урядового селектора під головуванням прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля розповів Максим Козицький.

Прем'єр-міністр наголосив, що з 1 вересня область мають запустити змішану форму навчання. Аби учні й студенти, які хочуть вчитися очно в школах і вишах, отримали таку можливість, як і ті, хто має бажання здобувати якісну освіту онлайн.

Щодо навчання в очному форматі, фахівці ДСНС розпочали програму тренінгів із підвищення рівня цивільної безпеки, а МВС та МОН запровадили «класи безпеки», спрямовані на вивчення основ цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.

Схожі новини