Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Lucky Blue: рідкісний яскраво-синій лобстер спійманий у США

  • 17.08.2022, 18:34
  • 1 125

У штаті Мен упіймали яскраво-синього омара. За словами морських біологів, таке забарвлення зустрічаються в одному випадку на 2 мільйони

Омар, який вже отримав прізвисько «Lucky Blue», був спійманий в океанських водах за островом Пікс у південно-східній частині штату Мен місцевими рибалками. Батько і син, які рибалили в одному човні, кажуть, що ніколи раніше не зустрічали лобстера такого забарвлення.

Ракоподібне виявилося великим самцем. За законом, якби це була самка чи маленький самець, рибалки мали б його відпустити назад у океан.

Зараз Lucky Blue розташований в акваріумі прибережного ресторану в Портленді, щоб відвідувачі могли побачити рідкісну знахідку. За два тижні його планують випустити назад в океан.

За даними Акваріума Нової Англії, дикі блакитні лобстери зустрічаються приблизно один раз на два мільйони. Ще рідше у природі зустрічаються жовті, помаранчеві та різнокольорові омари.

В Акваріумі Нової Англії відвідувачі можуть побачити дуже рідкісного наполовину чорного, наполовину помаранчевого лобстера «Гелловінського» кольору, який зустрічається в дикій природі з частотою 1 випадок на 50 мільйонів.

Схожі новини