Передплата 2024 ВЗ

«Копайте траншеї»: Кулеба розповів, як дізнався про загрозу прямого вторгнення рф

  • 16.08.2022, 11:32
  • 810

Американські партнери за пів року до повномасштабного вторгнення рф попереджали главу МЗС Дмитра Кулебу та голову ОП Андрія Єрмака про майбутній напад росії

Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба

Про це голова МЗС розповів в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону.

«Ну, легендарна фраза — десь треба буде в якихось мемуарах використовувати. Ми були з Андрієм (Єрмаком, головою ОП — ред.) на одній зустрічі в Держдепі, але не з державним секретарем: його тоді не було в цей день у Вашингтоні. І людина прийшла, сіла, ось як ви, так чашку кави поставив і каже: „Ну що, хлопці? Копайте траншеї“. Ось так от я вперше почув», — розповів Кулеба.

При цьому міністр зазначив, що ця людина, яка порадила «копати траншеї», була чиновником високого рангу, тож бути переконаним у тому, що це звичайнісінькі слова, — було б дивно.

Кулеба заявив, що проблема ранньої осені тоді була в тому, що «тобі кажуть „ми бачимо, що справа йде до війни“, але після цього ставиться крапка, і ніякої більше інформації тобі не надають».

За словами міністра, після аналізу всіх даних у жовтні він зрозумів, що війна буде. Проте думав, що бойові дії відбуватимуться лише на Донбасі.

Він додав, що Україна не проводила більш відкритої підготовки до оборони, щоб утримати «на плаву» економіку.

Схожі новини