Передплата 2024 «Добра кухня»

Викрадення людини та грабіж – судитимуть учасника злочинної групи

  • 15.08.2022, 20:00
  • 843

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора направлено до суду обвинувальний акт стосовно однієї з осіб, які викрали і незаконно позбавили волі людину та пограбували її (ч. 2 ст. 146, ч. 4 ст. 186 КК України)

За даними слідства, мешканці Полтавської області з метою заволодіння криптовалютою громадянина, який займається обміном електронних коштів, вирішили його викрасти. У квітні 2021 року в місті Києві двоє осіб силою затягли потерпілого в автомобіль. Спочатку вони вивезли його до одного з сіл у Київській області та утримували в орендованому будинку. Погрожуючи фізичною розправою, отримали доступ до електронних гаманців чоловіка та заволоділи криптовалютою на суму 2,5 млн доларів США. Пізніше його вивезли до Полтавської області та залишили в лісі, відібравши речі і гроші.

У зв’язку із переховуванням від органів досудового розслідування інший учасник злочинної групи перебуває у розшуку. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Головного слідчого управління Нацполіції України та оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Схожі новини